4 Νοεμβρίου 2011

Ανταπόκριση από τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο Παρίσι (pics,videos)

O Γιάννης Μαρκόπουλος γράφει για τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο Palais Omnisports de Paris.

Τρίτη 18 Οκτωβριου 2011,η μέρα που ένα μεγάλο «απωθημένο» μου (όπως και... σχεδόν των μισών Ελλήνων),να δω δηλαδή, επιτέλους τους Red Hot Chili Peppers ζωντανά, έγινε πραγματικότητα.
Χώρος: Palais Omnisports de Paris-Bercy στο Παρισι.
Η περιοδεία I'm with you εχει ξεκινήσει από τις 27 Ιουλίου στην Καλιφόρνια και συνεχίζεται με ενα ακόμα sold out.

Πρώτος στη σκηνή εμφανίστηκε ο Νιγηριανός Femi Kuti,γιος του μεγάλου Fela Kuti,με μια πολυπληθή μπάντα και αρκετές χορεύτριες που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο show. Κλου της εμφάνισης ήταν το πέρασμα του Flea από τη σκηνή για ένα «διονυσιακό» bass τζαμάρισμα μαζί με το μπασίστα του Kuti. Πήραμε, έτσι, μια γεύση του τί θα ακολουθούσε.

Στις 20.50 ακριβώς οι Red Hot Chili Peppers ανέβηκαν στη σκηνή με τις πρώτες νότες του καινούργιου Monarchy of Roses να γίνονται δεκτές από το κοινό με αντιδράσεις λατρείας. Αν και το νέο τους άλμπουμ έχει διχάσει κοινό και κριτικούς, οφείλουμε να πούμε ότι αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά φανατικούς οπαδούς. Η αλήθεια είναι πως βαδίζει σε κάπως διαφορετικά ηχητικά μονοπάτια,πιο ρυθμικά και λιγότερο μελωδικά από τα προηγούμενα.  Σε αυτό σίγουρα παίζει ρόλο και η αντικατάσταση του John Frusciante από τον Josh Klinghoffer. Η αποδοχή του νέου άλμπουμ, πάντως, έγινε αντιληπτή απο την υποδοχή που επεφύλαξε το κοινό και στα 3 κομματια που επαιξαν απ'το Im With You, με αποκορύφωμα το «The Adventures of Rain dance Maggie». 


Φυσικα δεν παρέλειψαν τα γνωστά hit του πρόσφατου παρελθόντος οπως τα "Dani California","Can't stop","Californication","Otherside","By the way",αλλά και του πιο μακρινού όπως τα "Under the bridge" και "Give it away".Επισης επεφύλαξαν μια έκπληξη και έπαιξαν το "Wet sand" από το Stadium Arcadium για πρώτη φορά μετά την περιοδεία του 2007!.Αεικίνητοι πάνω στη σκηνή, έδειχναν να ευχαριστιούνται όσο και το κοινό το κάθε δευτερόλεπτο (Liam το ακούς;!) και να μη χάνουν ευκαιρία για ενα τζαμάρισμα,ακόμα και μεταξύ των τραγουδιών.

 Τι μας έμεινε;Ο Flea είναι πρακτικά όλη η μπάντα, ο Kiedis ένας χαρισματικός performer, ο νέος κιθαρίστας προσπαθεί να χωρέσει στα παπούτσια του Frusciante δίνοντας το δικό του ήχο στο συγκρότημα και οι Red hot chili peppers απέδειξαν για άλλη μια φορά γιατί είναι μια από τις καλύτερες μπάντες στον κόσμο!


Setlist:
  1. Monarchy of Roses
  2. Can't Stop
  3. Charlie
  4. Dani California
  5. Otherside
  6. Look Around
  7. Hard to Concentrate
  8. Me & My Friends
  9. Wet Sand
  10. The Adventures of Rain Dance Maggie
  11. Higher Ground
    (Stevie Wonder cover)
  12. Under the Bridge
  13. Right On Time
  14. Californication
  15. By the Way
  16. Encore:
  17. Chad & Mauro Jam
  18. Around the World
  19. Everybody Knows This Is Nowhere
    (Neil Young cover)
  20. Give It Away
    (with Femi Kuti)
  21. Final Jam