8 Δεκεμβρίου 2012

#13. The Hives - Lex Hives


Όσο προχωράμε στη λίστα μου, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο ότι η φετινή, πρώτη μου blogovision, πρόκειται για ένα homage, μια ωδή στα εφηβικά μου ακούσματα. Από ένα τέτοιο "αφιέρωμα" σε 00’s  ακούσματα, δεν θα μπορούσαν με τίποτα να λείπουν οι Hives.


Από τον καιρό του Tyrannosaurus Hives, πέρασαν τόσα χρόνια όσα από τότε που η μισή Ευρώπη και η άλλη μισή Αμερική λικνιζόταν στους ρυθμούς του Somebody Told Me και ο Eric Roberts πλασαριζόταν σαν supervillain στο video clip του Mr. Brightside.  Φέτος μας χάρισαν ένα άλμπουμ που σφύζει από ενέργεια, ρυθμό που ζηλεύει ακόμα και η πιο κουλ και φρέσκια πανκ  μπάντα.
Στη μουσική, όπως και σε κάθε τέχνη που εισέρχεται στις νόρμες της εμπορικότητας, κάποια πράγματα είναι δεδομένα. Ένα από αυτά είναι πλέον πως η ακρόαση ενός δίσκου των Hives προσφέρει καθαρή διασκέδαση. Όσο μάλιστα περνάει ο καιρός και αναβαθμίζονται και ποιοτικά-μουσικά, το αποτέλεσμα είναι αρτιότερο και πιο εθιστικό. Ακόμα και αν η μόδα και η εμπορική επιτυχία έρχεται και παρέρχεται.

The story so far:

14. Nada Surf - The Stars Are Indifferent to Astronomy
15. Ty Segall Band - Slaughterhouse
16. King Tuff - King Tuff
17. Green Day - DOS!
18. Soundgarden - King Animal
19. The Raveonettes - Observator
20. Rush - Clockwork Angels