18 Δεκεμβρίου 2012

#3. Deftones - Koi No Yokan

Τα τελευταία χρόνια, οι Deftones αποτελούν με συνέπεια ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ευρύτερη ροκ μουσική. Το φετινό Koi No Yokan ήταν πολυαναμενόμενο άλμπουμ, ακόμα περισσότερο λόγω του φανταστικού Diamond Eyes που είχε ανεβάσει στο έπακρο πήχη και προσδοκίες.
Τις δικές μου προσδοκίες, το Koi No Yokan τις επιβεβαίωσε πλήρως. Πρόκειται για ένα μεστό άλμπουμ, το οποίο αν και έχει κυκλοφορήσει έναν μόλις μήνα, συγκαταλέγεται στα κορυφαία της χρονιάς. Ποιος ξέρει; Αν είχε βγει νωρίτερα και είχαμε προλάβει να το αγαπήσουμε παραπάνω, ίσως και να είχε πάει ακόμη ψηλότερα στη φετινή blogovision.
Αν και ξεχωρίζουν τα κομμάτια Leathers ως αγαπημένο radio-friendly opening single, το Swerve City ως opener που σε εγκλιματίζει απευθείας στο δίσκο και το προσωπικά αγαπημένο μου Poltergeist, ως το highlight του άλμπουμ, ολόκληρο το άλμπουμ ακούγεται άνετα, παρά τους βαθείς ήχους του και τα δύσκολα νοήματα.Αυτή δεν είναι και η ουσία της μουσικής και της τέχνης; Να σου πασάρει δύσκολα νοήματα με απλούς και εύληπτους τρόπους.
Δεν εννοώ ότι το Koi No Yokan είναι εύκολο άκουσμα. Είναι η επιτομή του Alternative Metal, με ότι αυτό το είδος συνεπάγεται.

The story so far:
4. Japandroids - Celebration Rock
5. Jack White - Blunderbuss
6. Cloud Nothings - Attack On Memory
7. Ty Segall - Twins
8. The Maccabees - Given to the Wild
9. Bruce Springsteen - Wrecking Ball
10. Leonard Cohen - Old Ideas
11. Grizzly Bear - Shields
12. Baroness - Yellow & Green
13. Hives - Lex Hives
14. Nada Surf - The Stars are indifferent to astronomy
15. Ty Segall Band - Slaughterhouse
16. King Tuff - King Tuff
17. Green Day -Dos
18. Soundgarden - King Animal
19. The Raveonettes - Observator
20. Rush - Clockwork Angels