20 Δεκεμβρίου 2015

#01. Sufjan Stevens - Carrie & Lowell

.   

Σύνοψη -  σε μία φράση

Τι να γράψω για το Carrie & Lowell, που να μην έχει ειπωθεί, στις 19 ημέρες της blogovision; Ένα άλμπουμ - κορυφαίο αφήγημα, ποτισμένο με αναμνήσεις στιγμών που χάραξαν την παιδική ηλικία του Sufjan, διαμορφώνοντας το σημερινό άτομο και αφήνοντάς το να στοχάζεται πάνω σε πανανθρώπινα άγχη και ερωτήματα.

Highlight 


Γιατί #1;

  • Το έβδομο άλμπουμ του Sufjan Stevens κρατάει μόνο τον πυρήνα από τους παρελθοντικούς μουσικούς του πειραματισμούς και καταθέτει μία συλλογή έντεκα μινιμαλιστικών τραγουδιών, άψογων στιλιστικά/ συνθετικά και ασύγκριτων στιχουργικά.
  • Το Carrie & Lowell έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καλλιτεχνικών έργων που παίρνουν σαν αφετηρία τα παιδικά ψυχικά τραύματα του δημιουργού τους και τις όμορφες αναμνήσεις που έπλασαν το χαρακτήρα. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό άλμπουμ, που όμως δεν παίζει το ρόλο της ξεθωριασμένης φωτογραφίας του εξωφύλλου, αλλά σχεδιάζει μια σημερινή προσωπογραφία του Stevens με ρίζες στο παρελθόν.
  • Πρέπει να είναι τρομακτικά ισχυρή η επιρροή που έχει ασκήσει στον Sufjan o Lowell-για ένα μικρό διάστημα- πατριός του σαν πατρική φιγούρα και πρότυπο. Το παιδί μέσα του βρίσκει την ευκαιρία να εκφράσει τη στιγμιαία του ευτυχία περίπου 35 χρόνια μετά. 
  • Το Carrie & Lowell, με την εμμονή στη βεβαιότητα στο θάνατο, το απαράμιλλο story-telling, τη ρεαλιστική, πολυδιάστατη ανάπτυξη χαρακτήρων και τις υφέρπουσες βιβλικές και μυθολογικές αναφορές, είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς δίσκους που έχω ακούσει ποτέ. 
Thanks for reading; Ραντεβού στις 1/12/2016!

The story for 2015

#01. Sufjan Stevens - Carrie & Lowell 
#02. Father John Misty - I Love You Honeybear
#03. - Deerhunter - Fading Frontier
#04. Courtney Barnett - Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit
#05. Tame Impala - Currents 
#06. Grimes - Art Angels
#07. Blur - The Magic Whip
#08. Royal Headache - High
#09. Bop English - Constant Bop
#10. My Morning Jacket - The Waterfall
#11. Jamie XX - In Colour
#12. The Decemberists - What A Terrible World, What A Beautiful World
#13. Beach House - Thank Your Lucky Stars
#14. Clutch  - Psychic Warfare
#15. El Vy - Return to the Moon
#16. Kurt Vile - B'lieve I'm Goin' Down
#17. Wilco - Star Wars
#18. Foals - What Went Down
#19. The Maccabees - Marks To Prove It
#20. CHVRCHES - Every Open Eye